Datarecovery fra SCSI og SAS harddiske fra server

SCSI- og SAS-harddiske anvendes fortrinsvis i professionelle servere. Principielt fungerer de mekanisk som alm. SATA diske, men lagerpladerne spinder ofte hurtigere rundt. Det medfører, at de i højere grad får meget alvorlige skader på lagerpladerne, når der er tale om fysiske fejl.

Pas på med genopbygning af RAID

Hvis diskene er opsat i et RAID-system, så kan være fatalt at forsøge med genopbygning af RAID’et ved indsættelse af en ny harddisk i stedet for den defekte. Det skyldes, at harddiskene i servere ofte er lige gamle, og hvis én har fejlet pga. slitage, kan andre være tæt på at gøre det samme. 

I en del RAID-opsætninger vil en genopbygning betyde, at der skrives nye data på alle diskene (selv om der kun er udskiftet én). Hvis en af de andre diske i RAID’et så får problemer under genopbygningen, så står man med delvist genskrevne diske, hvis struktur ikke længere passer sammen med den oprindelige defekte harddisk.
Selv ved en efterfølgende succesfuld datarecovery, der desuden er blevet væsentligt mere kompliceret, vil det typisk give et datatab. 

Tag backup inden genopbygning

Hvis en disk i RAID’et fejler (og der ikke eksister en ekstern backup… tsk. tsk.), så forsøg altid at tage en backup af alle vigtige data, FØR der den defekte disk udskiftes og der fortages en genopbygning af RAID’et.
I tvivlsspørgsmål, så kontakt os for vejledning INDEN, der isættes nye diske!

Priser på datarecovery fra SCSI og SAS drev

Datagenskabelse fra SCSI og SAS vil typisk være 50-100% dyrere end for SATA diske. Hvis diskene er del af en Raid-opsætning, kan det også fordyre genskabelsesprocessen.

  • Indledende vurdering via telefon eller email: GRATIS
  • Analyse af SCSI/ SAS harddiske:  GRATIS
  • Datagenskabelse: Fast tilbud ud fra analyse

Priserne for datagenskabelse fra SCSI/ SAS drev varierer ganske meget – i den heldige ende kan vi læse fra diskene via specialudstyr, selv om de ikke kan tilgås fra serveren.
I andre tilfælde kræver det en eller flere udskiftninger af læsehovedsættet, før data kan udlæses og rekonstruktion af et RAID, der er ude af synkronisering. Priserne havner oftest mellem 4.000 og 15.000 kr. inkl. moms pr defekt disk.

Kontakt os på tlf. 21860069, via denne formular eller skriv til support@pad-dataservice.dk

Kategorier:

GRATIS ANALYSE

Er harddisken eller SSD disken død, USB-pinden knækket, siger SD-kortet at det vil formateres, har du slettet vigtige filer...
Så kontakt os med det samme for vejledning og en gratis analyse.

Datarecovery/ datagenskabelse fra NAS-server med en eller flere harddiske

Hvis din NAS-server pludselig holder op med at virke, bliver ustabil eller har været udsat for slag/stød - så sluk for den med det samme.

Forskellige typer RAID-opsætning af harddiske

De fleste RAID-systemer kan klare, at en eller flere diske fejler - her opstår problemerne, når man så sætter et nyt drev i og en af de andre harddiske går ned

Vejledende priser på datarecovery

Vi har ikke faste priser på datarecovery, men en gratis analyse og et efterfølgende fast tilbud på datagenskabelse. Her kan du se nogle vejledende priser.

Hvordan sletter jeg alt på min harddisk / SSD-disk?

Hvis du vil sælge din brugte harddisk / SSD-disk eller lige har købt en brugt, så er det en rigtig god ide at slette alt på den.