Om Firmware-fejl på Seagate 7200.11 og DiamondMax 22 harddiske

Med mellemrum får vi stadig Seagate 7200.11 og DiamondMax 22 harddiske ind, hvor kunden har læst på nettet om den berygtede fejl i firmwaren (den programkode, der styrer selve harddisken), der ramte disse diske.

Fra 2009 og nogle år frem, var det en meget almindelig fejl på de pågældende diske, og der blev skrevet mange vejledninger på internettet, om hvordan man kunne låse dem op (unbricke) – og de kom ind i tusindvis til recovery-firmaer.
Men da det var en fejl, der kom til udtryk efter et bestemt antal gange disken blev opstartet, så er så godt som alle diske, der var ramt af den “rene” firmware-fejl, allerede ramt for længe siden.

Samme symptomer – anden fejl

De Seagate 7200.11 som vi i de sidste mange år har fået ind til datarecovery, kan fremvise samme symptomer, hvor disken fremstår som låst eller med 0 GB (0 LBA / BSY / CC error).
Men fejlen skyldes så godt som altid dårlige eller ulæselige områder på harddisken.

Nogle gange vil de vejledninger for unbrickning, der findes på nettet, kunne give adgang til disken, men den vil typisk gå død under en efterfølgende læsning. Så hvis din gamle 7200.11 harddisk indeholder vigtige data, så kan det meget let gøre problemet større og en efterfølgende professionel datarecovery væsentligt dyrere.

Virker kun på Seagate 7200.11

Det er også værd at bemærke, at det kun var et trick, der virker på 7200.11 og DiamondMax 22 – hvis det forsøges på andre og nyere Seagate-modeller, kan det meget let føre til et uopretteligt datatab.

Husk vi har en gratis analyse – Kontakt PAD-dataservice på telefon 2186 0069, via denne formular eller email: support@pad-dataservice.dk.

Kategorier:

GRATIS ANALYSE

Er harddisken eller SSD disken død, USB-pinden knækket, siger SD-kortet at det vil formateres, har du slettet vigtige filer...
Så kontakt os med det samme for vejledning og en gratis analyse.

Hvordan sletter jeg alt på min harddisk / SSD-disk?

Hvis du vil sælge din brugte harddisk / SSD-disk eller lige har købt en brugt, så er det en rigtig god ide at slette alt på den.

Datarecovery fra SSD harddisk

Er SSD disken død, kan computeren ikke finde den, viser den 0GB /en forkert størrelse, beder den om at blive formateret? Så sluk for den og kontakt os

Datarecovery fra død harddisk – defekt print

Er din harddisk død efter har været udsat for en forkert spænding, lynnedslag eller andet der har brændt printet af, er der gode muligheder for genskabelse

Ekstern harddisk eller laptop faldet på gulvet

Hvis en ekstern harddisk eller en laptop falder på gulvet, så vil der i næsten alle tilfælde opstå skader på lagerpladerne. Det kan betyde, den laver kliklyde, når den starter, at den bliver ustabil, at foldere og filer forsvinder, at den ikke kan starte op eller at læsehovederne sætter sig fast, så den ikke længere spinder rundt. Men der er hjælp at hente.