Digital forensics – sikring af beviser, analyse og rapportering

Har du mistanke om at en fyret medarbejder taget kundekartoteket/ proprietære filer med sig eller slettet vigtige filer på arbejdscomputeren? PAD-dataservice tilbyder også digital forensics, hvor vi analyser og dokumenterer de elektroniske beviser, der måtte være.

Hvis du eller din virksomhed mistænker kriminelle handlinger, hvor der kan ligge digitale spor, så er det af afgørende betydning, at de enheder, der skal analyseres (PC, Laptop, MacBook, ekstern harddisk, iPad, mobil mm.), sikres så hurtigt som muligt – og IKKE benyttes mere.

Overordnet set er digital forensics en gren af retsvidenskaben, der fokuserer på undersøgelse og opdagelse af digitale beviser efter elektroniske forbrydelser eller cyberangreb. PAD-dataservice tilbyder dog kun digital forensics service i fbm. mistanke om elektronisk kriminalitet – og altså ikke deciderede cyberangreb.

Proceduren for en digital forensics sag vil typisk være:

  • Bevisindsamling: Normalt modtager vi de aktuelle enheder/ lagermedier fra virksomheden, men der kan laves aftale om bevissikring, hvis det f.eks. drejer sig om en server, der ikke kan tages offline.
  • Analyse: Vi analyserer de indsamlede data for at identificere, bevare og dokumentere elektroniske beviser.
  • Rapportering: Resultaterne præsenteres i en form, der er forståelig og kan anvendes som bevisførelse.
  • Juridiske aspekter: PAD-dataservice følger de internationale ISO standarter for digital forensics (ISO/IEC 27037:2012, ISO/IEC 27041, ISO/IEC 27042) for at sikre, at beviserne er lovlige, troværdige og kan benyttes i en evt. retssag.

Kontakt PAD-dataservice for at høre mere på telefon 2186 0069 eller email: info@pad-dataservice.dk.

GRATIS ANALYSE

Er harddisken eller SSD disken død, USB-pinden knækket, siger SD-kortet at det vil formateres, har du slettet vigtige filer...
Så kontakt os med det samme for vejledning og en gratis analyse.

Datarecovery fra SSD harddisk

Er SSD disken død, kan computeren ikke finde den, viser den 0GB /en forkert størrelse, beder den om at blive formateret? Så sluk for den og kontakt os

Dataredning efter Ransomware / virusangreb

Ransomware-angreb kommer ofte i bølger, men intet tyder på, at der bliver færre af dem - tværtimod. Grundlæggende er det en virus, der krypterer...

Ekstern harddisk eller laptop faldet på gulvet

Hvis en ekstern harddisk eller en laptop falder på gulvet, så vil der i næsten alle tilfælde opstå skader på lagerpladerne. Det kan betyde, den laver kliklyde, når den starter, at den bliver ustabil, at foldere og filer forsvinder, at den ikke kan starte op eller at læsehovederne sætter sig fast, så den ikke længere spinder rundt. Men der er hjælp at hente.

Hvordan sletter jeg alt på min harddisk / SSD-disk?

Hvis du vil sælge din brugte harddisk / SSD-disk eller lige har købt en brugt, så er det en rigtig god ide at slette alt på den.