Skal jeg vælge SSD eller en mekanisk harddisk (HDD)?

En traditionel harddisk (HDD) har mekaniske/ bevægelige dele og lagerplader, der spinder rundt med 5-10.000 omdrejninger i minuttet.
SSD-diske (Solid State Diske) har ingen bevægelige dele, men lagrer data på hukommelseschips. De er hurtigere, bruger mindre strøm, larmer ikke og går ikke i stykker af at blive tabt på gulvet – det gør, at mange helt ukritisk anbefaler SSD fremfor HDD.

Men hvis man tager datasikkerheds-brillerne på, er det ikke helt så entydigt.

SSD-diske er også sårbare overfor datatab

SSD-diske er yderst sårbare overfor fejl i deres firmware (den software der får dem til at virke), strømafbrydelser, dårlige områder i chipsne mv. 
Hvis en SSD-disk ikke længere virker, så kan man normalt intet gøre med alm. computere. Og vi kan (som resten af branchen) pt. kun løse ca 60-70% af sagerne med specialudstyr. Det skyldes først og fremmest, at producenterne af recovery-udstyr til Solid State Diske først skal finde ud af, hvordan de enkelte diske er opbygget og bryde/finde vej udenom deres kryptering,

Læs mere om datagenskabelse fra SSD-harddiske.

SSD-diske som backup-løsning

SSD-diske og andre typer flash-hukommelser, som USB-pinde, SD-kort mv. flytter løbende rundt på data mellem hukommelsescellerne og holder dermed dataene “friske”. Hvis enheden ligger ubrugt i længere tid, vil der ske en “afladning” af de enkelte hukommelsesceller, og der kan opstå datatab allerede efter 6-12 måneder. Så de kan ikke anbefales til langtids-backup med mindre, de jævnligt/ konstant er tilsluttet computeren.

Læs mere om Backup-løsninger

Hvad skal jeg så vælge?

Som udgangspunkt anbefaler vi oftest SSD-diske til laptops, som dagligt er udsat for små slag og stød, der kan give problemer for traditionelle harddiske – samt til styresystemer/ programmer på stationære maskiner, hvor den højere hastighed giver mening.

Også til eksterne harddiske som man f.eks. tager med ud at rejse eller flytter meget rundt på, vil SSD-diske give god mening.

Men traditionelle mekaniske harddiske er stadig at foretrække til backup/ langtidslagring.

Og husk: Alle typer lagermedier går i stykker før eller siden!

GRATIS ANALYSE

Er harddisken eller SSD disken død, USB-pinden knækket, siger SD-kortet at det vil formateres, har du slettet vigtige filer...
Så kontakt os med det samme for vejledning og en gratis analyse.

Datagenskabelse af virtuelle maskiner og drev – VMware, VirtualBox, Hyper-V, ESXi

Hvad enten det drejer sig om "bare metal" virtualiseringer eller virtuelle maskiner på PC, Mac eller linux, så kan PAD-dataservice hjælpe.

Forskellige typer RAID-opsætning af harddiske

De fleste RAID-systemer kan klare, at en eller flere diske fejler - her opstår problemerne, når man så sætter et nyt drev i og en af de andre harddiske går ned

Digital forensics – sikring af beviser, analyse og rapportering

Har en fyret medarbejder taget kundekartoteket/ proprietære filer med sig eller slettet vigtige filer på arbejdscomputeren, så har du brug for digital forensics

Datagenskabelse af CD’er og DVD’er

CD’er og DVD’er er optiske lagrings-/backupmedier. Hvor fabrikstrykte CD/DVD'er har en lang levetid, så har hjemmebrændte en meget kort - helt ned til 2-5 år!