Skal jeg vælge SSD eller en mekanisk harddisk (HDD)?

En traditionel harddisk (HDD) har mekaniske/ bevægelige dele og lagerplader, der spinder rundt med 5-10.000 omdrejninger i minuttet.
SSD-diske (Solid State Diske) har ingen bevægelige dele, men lagrer data på hukommelseschips. De er hurtigere, bruger mindre strøm, larmer ikke og går ikke i stykker af at blive tabt på gulvet – det gør, at mange helt ukritisk anbefaler SSD fremfor HDD.

Men hvis man tager datasikkerheds-brillerne på, er det ikke helt så entydigt.

SSD-diske er også sårbare overfor datatab

SSD-diske er yderst sårbare overfor fejl i deres firmware (den software der får dem til at virke), strømafbrydelser, dårlige områder i chipsne mv. 
Hvis en SSD-disk ikke længere virker, så kan man normalt intet gøre med alm. computere. Og vi kan (som resten af branchen) pt. kun løse ca 60-70% af sagerne med specialudstyr. Det skyldes først og fremmest, at producenterne af recovery-udstyr til Solid State Diske først skal finde ud af, hvordan de enkelte diske er opbygget og bryde/finde vej udenom deres kryptering,

Læs mere om datagenskabelse fra SSD-harddiske.

SSD-diske som backup-løsning

SSD-diske og andre typer flash-hukommelser, som USB-pinde, SD-kort mv. flytter løbende rundt på data mellem hukommelsescellerne og holder dermed dataene “friske”. Hvis enheden ligger ubrugt i længere tid, vil der ske en “afladning” af de enkelte hukommelsesceller, og der kan opstå datatab allerede efter 6-12 måneder. Så de kan ikke anbefales til langtids-backup med mindre, de jævnligt/ konstant er tilsluttet computeren.

Læs mere om Backup-løsninger

Hvad skal jeg så vælge?

Som udgangspunkt anbefaler vi oftest SSD-diske til laptops, som dagligt er udsat for små slag og stød, der kan give problemer for traditionelle harddiske – samt til styresystemer/ programmer på stationære maskiner, hvor den højere hastighed giver mening.

Også til eksterne harddiske som man f.eks. tager med ud at rejse eller flytter meget rundt på, vil SSD-diske give god mening.

Men traditionelle mekaniske harddiske er stadig at foretrække til backup/ langtidslagring.

Og husk: Alle typer lagermedier går i stykker før eller siden!

GRATIS ANALYSE

Er harddisken eller SSD disken død, USB-pinden knækket, siger SD-kortet at det vil formateres, har du slettet vigtige filer...
Så kontakt os med det samme for vejledning og en gratis analyse.

Digital forensics – sikring af beviser, analyse og rapportering

Har en fyret medarbejder taget kundekartoteket/ proprietære filer med sig eller slettet vigtige filer på arbejdscomputeren, så har du brug for digital forensics

Vejledende priser på datarecovery

Vi har ikke faste priser på datarecovery, men en gratis analyse og et efterfølgende fast tilbud på datagenskabelse. Her kan du se nogle vejledende priser.

Datagenskabelse af CD’er og DVD’er

CD’er og DVD’er er optiske lagrings-/backupmedier. Hvor fabrikstrykte CD/DVD'er har en lang levetid, så har hjemmebrændte en meget kort - helt ned til 2-5 år!

Datarecovery fra CNC og industrimaskiner, procesanlæg

På mange virksomheder står ældre CNC-maskiner, industri- og procesmaskiner, der er udsatte for datatab. PAD-dataservice hjælper med datagenskabelse, når uheldet er ude og hjælper med at fremtidssikre computer-enheden på CNC-maskinen